Rólam

Léteznek az életben olyan időszakok, amikor az embernek egyszerűen muszáj valami kikapcsolódást nyújtó dolog után néznie, hogy túlélje azokat. Számomra ilyen  időszak volt a főiskolán töltött pár év, hiszen ott derült ki, hogy annyira mégsem érdekelnek azok a dolgok, melyekről a (nálam sokkal okosabb) tanárok meséltek. Pechemre az óráimat is úgy sikerült mindig felvennem, hogy ritkán volt két egymást követő előadás, melyek között ne lett volna egy hosszabb szünet.

Így aztán elkezdtem bújni a különböző informatikai oldalakat, hogy szórakoztassam magam és arra lettem figyelmes, hogy sokkal többet tanultam a tech világról, mint az iskolapadban, ráadásul még élveztem is. Örömmel töltött el, hogy végre nem csak hülyeségeket tudtam írogatni a fórumokra, hanem volt hozzáadott értéke is a mondandómnak. Már nem csak én kérdeztem, hanem tőlem is kérdeztek, én pedig igyekeztem segíteni.

2004. júliusában hírszerkesztőnek szegődtem egy ma már nem létező informatikai portálhoz, egy hónappal később pedig már a saját gépemben található vadi új dolgokról kezdtem cikkezni. Megtapasztalhattam, mennyire nehéz egy új oldal elindítása, hogyan lehet támogatókra szert tenni és mennyi munkával jár egy-egy anyag elkészítése.

2006. szeptemberében csatlakoztam a PC Guru csapatához, ahol 8 évig voltam a hardver rovat oszlopos tagja. Ezzel párhuzamosan az iPon.hu-nál a notebookokról szóló cikkekért voltam felelős 7 éven keresztül, mígnem 2015. januárjában, bő 10 év után úgy döntöttem, végleg abbahagyom az írást.

Akkor még nem sejtettem, hogy mennyi mindenen fogok keresztül menni az utána következő pár évben, illetve azt sem, hogy 11 év után nem lehet csak úgy hátat fordítani egy olyan kreatív folyamatnak, mint az írás. Így történt, hogy alig egy év elteltével belevágtam az Egy jógi élete című blogba, melyben merőben más témákat kezdtem el boncolgatni, mint korábban. Eltelt újabb egy év és éreztem, hogy hiányzik az a fajta pezsgés, amit a tech világ adott. Így született meg bennem az elhatározás, hogy szeretnék ismét beszámolni egy-egy termékkel kapcsolatban szerzett tapasztalatomról.

Hiszem azt, hogy a legtöbb kütyüben igenis vannak szerethető dolgok, vagy legalábbis olyan tulajdonságok, melyek elégedetté tesznek minket, vásárlókat. A célom az, hogy olyan termékeket kutassak fel és mutassak be, melyeket érdekesnek, valamint izgalmasnak találok és adott esetben én is szívesen adnék értük pénzt, hogy használhassam őket.

A bemutatók mellett különféle elemzések is helyet kapnak majd, illetve kihasználva, hogy kivételesen én vagyok egy személyben a tulajdonos, az ötletgazda és az újságíró is, két másik területet is érinteni tervezek. Az egyik a zene, ami nyolc éves korom óta az életem része, a másik pedig az elektromos autók, mert nem csak menőnek tartom őket, de hiszek is bennük.

Köszönöm, hogy itt vagy és további jó olvasást kívánok!

Horváth Patrik